top of page

Με 5 κολυμβητές στο Youth Paraswimming της ΕΠΕ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα See You της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, το οποίο αφορούσε νεαρούς κολυμβητές, το διήμερο 11-12 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ.


Οι αθλητές μας συνέλλεξαν πολλές θεωρητικές και πρακτικές εμπειρίες, συμμετείχαν σε ομάδες συζήτησης, ενώ επισκέφθηκαν και το Ολυμπιακό Μουσείο.


Του πρακτικού μέρους του προγράμματος ηγήθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής ανάπτυξης κολύμβησης, Γιώργος Μαθάς, συνεργαζόμενος με τους ομοσπονδιακούς προπονητές Μιχάλη Νικόπουλο και Άρη Μαυρόπουλο.


Τους Καστελλάνους εκπροσώπησαν πέντε νεαροί αθλητές καθώς και τρεις προπονητές:


Αθλητές:

Παναγιώτης Στεφανάκης

Μάξιμος Γάγγος

Κατερίνα Κουνάνη

Μαρία-Φανουρία Τζιβελέκη

Θανάσης Λατίφης


Προπονητές:

Άρης Μαυρόπουλος

Βρεττούλα Πλουμίδου

Κατερίνα Καπασούρη



"Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus “See You”, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή διοργάνωσε ένα διήμερο Camp Kολύμβησης Nέων (αθλητών και αθλητριών) με αναπηρία, στο Κέντρο Υγρού Στίβου του ΟΑΚΑ, το οποίο στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Στο πρόγραμμα “See You” συμμετείχαν η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή με κύριο συντονιστή την Κροατική Παραολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και τη συμμετοχή ακόμα 6 εταίρων (European Paralympic Committee -Ευρωπαϊκός Φορέας, Paralympic Committee of Serbia – ΣΕΡΒΙΑ, Spin Sports Innovation – Γερμανία, Bulgarian Sports Development Association – Βουλγαρία, Sport and Citizenship – Γαλλία).


Οι νέοι αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία περιέγραψαν τις εντυπώσεις τους από την πρώτη μέρα διοργάνωσης του camp και συνομίλησαν με τους Παραολυμπιονίκες Θανάση Τσιβίλη (είναι και Α΄Αντιπρόεδρος της ΕΠΕ), Γιάννη Κωστάκη, Κωνσταντίνο Καραούζα και Ευθυμία Γκουλή για τα μυστικά της επιτυχίας στην κολύμβηση και το παραολυμπιακό αθλητισμό. Παράλληλα, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των αθλητών έγιναν και σεμινάρια προς του προπονητές, τους συνοδούς και τους γονείς των νέων αθλητών με θέμα τη σημασία του classification σε αναγνώριση νέων ταλέντων, τη σημασία του αθλητισμού και στην ενδυνάμωση και ένταξη νέων με αναπηρία, τη σύγχρονη προσέγγιση στην κολύμβηση ΑμεΑ και τη συσχέτιση της κολύμβησης στην πισίνα με την κολύμβηση στην ανοιχτή θάλασσά και το παρά-τρίαθλο. Με σύμμαχο τον καλό καιρό το πρόγραμμα συνεχίστηκε στο Κέντρο Υγρού Στίβου του ΟΑΚΑ με ποικίλες δραστηριότητες και προπονήσεις στην πισίνα σε συνεργασία με τους προπονητές των συμμετεχόντων αθλητών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής αναμνηστικών συμμετοχής στους νέους αθλητές και νέες αθλήτριες με αναπηρία από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κο Γιώργο Καπελλάκη."


πηγή ΕΠΕ




Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page